Malinowe, bycze, koktajlowe, wiśniowe – ich odmian jest bardzo wiele i zapewne każdy z was ma swoje ulubione pomidory. Ja lubię łączyć w jednej potrawie różne pomidorowe smaki i kolory, a moja ulubiona potrawa pomidorowa?
W wieku 97 lat zmarł prof. Stanisław Juchnowicz - wybitny architekt i urbanista, Honorowy Obywatel Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa.
Dziennik Zachodni Plus to internetowa wersja Dziennika Zachodniego, którą możesz czytać wygodnie na komputerze, laptopie, tablecie i smartfonie. Kupując abonament otrzymasz dostęp do serwisu bez uciążliwych reklam, rozbudowany o dodatkowe...
Kościół. Monika Rybczyńska, laureatka konkursu na logo Światowych Dni Młodzieży w Krakowie wpadła na pomysł zwycięskiego projektu po modlitwie przy grobie św. Jana Pawła II.
Idealny letni deser? Nie za ciężki, owocowy i szybki w przygotowaniu! I takie są moje receptury!
W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytanie, napisz do nas na adres plus@dziennikzachodni.pl
Ostatni dzień roku szkolnego oznacza długo wyczekiwane wakacje dla uczniów i studentów, ale to też początek sezonu urlopowego dla większości z nas.
Ta wiadomość zelektryzowała ostatnimi czasy polskie media, nie tylko te zajmujące się tematyką kulinarną: znany na całym świecie szef kuchni i gospodarz programów kulinarnych Gordon Ramsay odwiedził Kraków.
Nie mogę się już doczekać, aż stargany wypełnią się (a będzie to już za chwil kilka) koszykami pełnymi pysznych pachnących malin. W oczekiwaniu na nie już teraz polecam malinowe przepisy z nutką czekolady, bo moim zdaniem nic tak jak dobre kakao...
12 czerwca 1960 r. w Londynie umiera Józef Hieronim Retinger. Oskarżano go o snucie intryg i służenie obcym wywiadom. Prawda o tej postaci jest jednak całkiem inna
Warzywa i owoce dostępne na targach w czerwcu są moim zdaniem najpełniejsze smaku, najbardziej kolorowe i najsmaczniejsze! Korzystajmy z nich, ile tylko się da!
Wybory 4 czerwca zapoczątkowały efekt domina - po Polsce kolejne państwa Europy Środkowej zrzucały z siebie jarzmo komunizmu. Wszędzie - z wyjątkiem Rumunii - ten proces przebiegł bez jednego wystrzału.
Express Bydgoski Plus to internetowa wersja Expressu Bydgoskiego, którą możesz czytać wygodnie na komputerze, laptopie, tablecie i smartfonie. Kupując abonament otrzymasz dostęp do serwisu bez uciążliwych reklam, rozbudowany o dodatkowe materiały,...
W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytanie, napisz do nas na adres plus@expressbydgoski.pl
Przed nami Dzień Dziecka. Słodkie święto. Wiadomo, najmłodsi przepadają za chipsami, batonikami i cukierkami, ale może zamiast nich warto ich ulubione łakocie zastąpić domowymi wypiekami!
Czas wyborów to na pewno nie sezon ogórkowy dla dziennikarza. Ale ten przedostatni weekend majowy to prawdziwy początek sezonu truskawkowego dla kucharzy i wszystkich uwielbiających gotowanie.
Truskawki i rabarbar, szczyt sezonu i szczyt marzeń dla ludzi kochających ciasta i desery. A ja do takich należę! Zatem polecam:
Moje ulubione majowe zajęcie? Zakupy! Na Starym Kleparzu, na placu Na Stawach, czy Imbramowskim spędzam ostatnio długie godziny. Cieszą mnie kolory, zapachy, smaki i ogromy wybór pysznych świeżych warzyw! Codziennie w mojej głowie powstają...
Majówka to czas wypadów za miasto, jedzenia na zielonej trawie i pikników. Polecam kilka niebanalnych przepisów: na serowe krakersy tak proste, że poradzi z nimi sobie nawet dziecko, ciasto z owocami tak dobre, że trudno mu się oprzeć i na...
Co roku z wytęsknieniem wyczekuję sezonu szparagowego. I jest. Przez najbliższe kilka tygodni zamierzam więc jeść je codziennie! W jakiej postaci? Zobaczcie.
Wielki Piątek to ostatni dzień i ostatni dzwonek na przygotowanie wielkanocnych wypieków. Dla spóźnialskich, którzy nie mieli czasu na wcześniejsze zakupy, planowanie i gotowanie, kilka niezawodnych świątecznych przepisów. Na serniczki, które...
W Krakowie jest mnóstwo restauracji włoskich lub włoskie udających. Ale tak naprawdę trudno w naszym mieście zjeść dobre spaghetti, dobrą pizzę albo lasagne.
W mojej pracy mam do przekazania jedną zasadniczą myśl: GOTOWANIE TO FRAJDA! Nie bójcie się gotować, piec, smażyć, marynować, wałkować, wyrabiać i siekać!
Polskatimes Plus to internetowa wersja gazety Polskatimes, którą możesz czytać wygodnie na komputerze, laptopie, tablecie i smartfonie. Kupując abonament otrzymasz dostęp do serwisu bez uciążliwych reklam, rozbudowany o dodatkowe materiały, które...
W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytanie, napisz do nas na adres plus@gazetawroclawska.pl
W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytanie, napisz do nas na adres plus@kurierlubelski.pl
W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytanie, napisz do nas na adres plus@nto.pl
Dlaczego płacić za treści w sieci? To pytanie zadaje sobie coraz więcej internautów. Od początku rozwoju internetu jego użytkownicy korzystali z mediów nie ponosząc żadnych opłat i jakoś internet się kręcił. Ważne słowo: JAKOŚ. A nam chodzi o...
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.