![Jedząc codziennie dużo mięsa, skracamy sobie życie](https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7d/a0/5d66b9de3d428_o,size,1088x550,opt,w,q,71,h,430d7f.jpg)
Rozmowa z Marią Fall-Ławryniuk, specjalistą dietetyki z Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka w Sopocie
Do ciekawych, choć mocno niepokojących wniosków doszli analitycy ING Banku Śląskiego. 15 lat temu jedliśmy o jedną trzecią więcej warzyw niż obecnie. Za to spożycie cukru wzrosło o niemal 25 proc., jemy też więcej mięsa. Jakie najważniejsze wnioski, według pani, wynikają z tego raportu?
Wynika z niego przede wszystkim, że Polacy są narodem mięsożernym.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień