Kulinarna duma Małopolski

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Kulinarna duma Małopolski

Materiał informacyjny

Kulinarna duma Małopolski. Hodowany w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego, w krystalicznie czystej wodzie, zgodnie z tradycyjnymi metodami.

Kulinarna duma Małopolski

Kulinarna duma Małopolski. Hodowany w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego, w krystalicznie czystej wodzie, zgodnie z tradycyjnymi metodami. To pstrąg potokowy, o wyjątkowym smaku, bardzo ceniony ze względu na delikatne mięso. Można go spróbować na miejscu, tuż przy historycznych stawach założonych w 1935 roku przez księżnę Ludwikę Czartoryską, a uratowanych od zasypania w 2014 roku przez Magdalenę Węgiel i jej córkę Agnieszkę Sendor. To one stworzyły miejsce kultowe, do którego przybywają smakosze z Polski i zagranicy. Pstrąg podawany jest na dwa sposoby. Wędzony na gorąco w naturalnym dymie z drzewa bukowego, oraz grillowany. Najlepiej smakuje z lokalnym winem, pochodzącym z pobliskiej, jurajskiej Winnicy Goja.

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.