
Tomasz Szypuła wrócił niedawno z lodziarskich mistrzostw świata we Włoszech, gdzie czarował światową elitę tej branży swoimi autorskimi kompozycjami. Wiosną będzie można ich próbować także na Opolszczyźnie.
Ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria) odbyła się pod koniec stycznia w Rimini. To najważniejszy międzynarodowy konkurs w tej branży. Wzięło w nich udział 12 ekip z całego świata, w tym także drużyna z Polski w składzie: Łukasz Parzymski, Rafał Macała i Damian Wiśniewski oraz właśnie Tomasz Szypuła, na co dzień mieszkaniec Baborowa.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień