Pogorzelisko w Zgierzu, choć to już dwa tygodnie po pożarze, nadal potwornie cuchnie

Czytaj dalej
Edward Mazurkow

Pogorzelisko w Zgierzu, choć to już dwa tygodnie po pożarze, nadal potwornie cuchnie

Edward Mazurkow

Pani Marianna z podłódzkiego Rąbienia, która z mężem handluje truskawkami i warzywami na przydrożnym straganie, nie ukrywa emocji wspominając niedawny, niedzielny poranek.

- Gdy wyjrzałam przez okno, zobaczyłam że nad sadem sąsiada, po drugiej stronie drogi unosi się chmura sinego dymu. Była tak gęsta, że nie było widać niektórych drzew. W powietrzu unosił się też smród palonego plastku. - Gabryjelu! - zawołałam na męża. - Podejdź do okna. W Rąbieniu mamy Czarnobyl - opowiada.

Pozostało jeszcze 85% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Edward Mazurkow

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.