Tabouleh, czyli libańska sałatka, podana z sandaczem

Tabouleh, czyli libańska sałatka, podana z sandaczem

Składniki na 2 porcje:

Kaszę bulgur wcześniej uprażyć na suchej patelni, a następnie ugotować. Pokroić ogórka w kostkę, pomidora i dodać do kaszy.
Całość doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać oliwę, mięte i pietruszkę.

Filet sandacza pokroić na większe kawałki i ponacinać skórę, posolić rybę z obydwu stron, dodać trochę pieprzu i skropić sokiem z cytryny.

Rybę smażyć na rozgrzanym maśle.

Usmażonego sandacza podać z tabouleh.

Smacznego!

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.