Alicja Fałek

Woda mineralna niczym wino. Powstała karta, która podpowiada, co pić do wybranych dań

Grzegorz Biedroń, prezes Uzdrowiska Krynica-Żegiestów, podkreśla, że każda z wód mineralnych jest niepowtarzalna Grzegorz Biedroń, prezes Uzdrowiska Krynica-Żegiestów, podkreśla, że każda z wód mineralnych jest niepowtarzalna
Alicja Fałek

Woda świetnie podkreśla smak mięs, ryb, deserów,a nawet wina. Zwłaszcza ta, pozyskiwana z sądeckich źródeł. Dzięki Małopolskiej Karcie Wód Mineralnych już wiadomo, którą wybrać do danej potrawy. Karta, która pojawi w restauracjach w całej Polsce. To okazja do promocji naszych wód.

Wody mineralne butelkowane przez sześciu sądeckich producentów trafiły na Małopolską Kartę Wód Mineralnych przygotowaną przez Województwo Małopolskie. Opracowano ją pod ścisłym okiem hydrosommelierów (smakoszy i znawców wód), którzy przekonują, że woda pasuje do konkretnych potraw i deserów podobnie jak różne wina i piwa. Karta jest już w użyciu, otrzymali ją już klienci restauracji w krakowskim hotelu Indigo. Wkrótce trafi też do lokali w całej Polsce.

W dalszej części tekstu przeczytasz o:

  • pionierskim projekcie
  • promocji sądeckich marek
  • jaką wodę należy pić
Pozostało jeszcze 80% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Alicja Fałek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.