Jolanta Tęcza-Ćwierz

Zakręcona na punkcie słoików: Róbcie przetwory, są przepyszne!

Patrycja Machałek od lat zbiera przepisy na przetwory. Sama je uwielbia. Jak ma zły humor, je łyżkę czekośliwki i humor jej wraca Fot. adrian błachut Patrycja Machałek od lat zbiera przepisy na przetwory. Sama je uwielbia. Jak ma zły humor, je łyżkę czekośliwki i humor jej wraca
Jolanta Tęcza-Ćwierz

Domowe przetwory to zamknięte w słoiku smaki natury. Do ich przygotowania zachęca Patrycja Machałek, autorka książki „Przetwory z pomysłem” wydanej przez krakowski Znak.

Po co przetwarzać żywność, skoro świeże owoce i warzywa są dostępne cały rok?

Ponieważ to świetna zabawa. A sezonowe dary natury są najbardziej wartościowe i najpyszniejsze. Wystarczy porównać truskawki, które zjadamy w czerwcu z tymi listopadowymi. To inne owoce.

Pomyślałam: Marmolado z pomarańczy, zasługujesz na to!

Pozostało jeszcze 93% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 12,30 zł co 5 dni.

    już od
    12,30
    /5 dni
Jolanta Tęcza-Ćwierz

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetakrakowska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.