Tomasz Kapica

Życie w czasach zarazy. Jak Opolanie dają radę

Amelia Łyskaniuk nauczyła się właśnie lepić pierogi. Tak pomaga swoim zapracowanym w domu rodzicom. Amelia Łyskaniuk nauczyła się właśnie lepić pierogi. Tak pomaga swoim zapracowanym w domu rodzicom.
Tomasz Kapica

Pijemy wspólną kawę przez messendżera, trenujemy przy transmisjach z Facebooka, przeprosiliśmy się z grami planszowymi, dzieci uczą się gotować. Opolanie starają się radzić sobie z kwarantanną.

Kiedy dokładnie tydzień temu huknęła wiadomość o zamknięciu galerii handlowych, barów i restauracji, na właścicieli lokali padł blady strach. Pierwsza myśl - co zrobić z zakupionym na weekend piwem beczkowym, które psuje się w ciągu dwóch, trzech dni?

Jeden z opolskich lokali, który miał już podpięte kegi, postanowił w sobotę zorganizować nietypową promocję. Zachęcił mieszkańców, by zgłaszali się do baru z... kankami na mleko. Cena: 3 złote za pół litra. O połowę taniej, niż normalnie.

Pozostało jeszcze 93% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Tomasz Kapica

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.