Kuchnia awaryjna, czyli kreatywność kulinarno-archeologiczna

Czytaj dalej
Fot. Andrzej Banas / Polskapresse
Tadeusz Płatek

Kuchnia awaryjna, czyli kreatywność kulinarno-archeologiczna

Tadeusz Płatek

Nie sztuka zrobić tajskie curry, gdy ma się wszystkie składniki. Mistrzostwo polega na gotowaniu bez zakupów. To wyzwala kreatywność kulinarno-archeologiczną, oszczędza czas, pieniądze i zachwyca dzieci.

Nasze babcie robiły dania z mąki. Niestety, to już nie wróci, bo mąka powoduje w kuchni brud, chaos i frustrację. Ogarnąć mąkę potrafią jedynie ludzie bogaci, których stać na maszyny do robienia ciasta za pięć tysięcy. Jeśli więc mąka, to raz w roku, żeby się przypudrować na Haloween. A jeśli nie mąka, to co?

Pozostało jeszcze 67% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 18,45 zł co 5 dni.

    już od
    18,45
    /5 dni
Tadeusz Płatek

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2022 Polska Press Sp. z o.o.